gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. július 22. 20:56 - beloke

Ecetes cékla

Az egyik kedvenc savanyúságom, és elkészíteni is egyszerű:)

A savanyítófolyadék: 4 evőkanál ételecet, 2 evőkanál cukor, kis só, fél liter víz. Ezeket összekeverem.

A céklát megfőzöm sima vízben, kb 1 óra alatt fő puhára. Megvárom, hogy kicsit hűljön, lehúzom a bőrét, felszeletelem és mehet rá a savanyító folyadék. Ha szeretitek, akkor lehet hozzátenni friss tormát.

Ha hosszabb távra, több céklát szeretnétek eltenni, akkor a savanyító folyadék hozzávalóit össze kell forralni és befőttes üvegbe tölteni a céklát. Én most csak ad hoc jelleggel csináltam egy kicsit, mert a red velvet cake-embe kellett cékla:)

WP_20140722_008.jpg

Címkék: cékla ecet
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr306535793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása