gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. július 22. 21:17 - beloke

Red velvet cake

A tészta elkészítése kicsit bonyolultabb elsőre, de igazán finom. Persze gondolom ez nem valami eredeti recept (csak eredetinek mondottból is vagy ötezer kering a neten:), de piros belülről és nem az ételfestéktől! Ez fontos volt, mert nem szeretek e betűket fogyasztani:)  Valamint fehér krémmel van bevonva. De még én is változtattam azon a recepten, amit végül kiválasztottam.

WP_20140722_005.jpg

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg teljes kiörlésű búzaliszt, 25 dkg barnacukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 20 dkg cékla, 1 dl natúr joghurt, 1 tojás, 10 dkg étcsoki, 25 dkg vaj, 1,5 dl forró víz.

A céklát megfőzöm, majd lehúzom a héját, apróra vágom, beteszem az aprítóba és összeturmixlom a joghurttal és a tojással. Közben gőz fölött egy edényben megolvasztom a csokit és a vajat. Összekeverem a kettőt, majd beleszitálom a lisztes keveréket (liszt, cukor,kakaó, szódabikarbóna) a kézi mixer tésztagyúrójával dolgozom össze, közben szépen hozzáadogatom a vizet is.

WP_20140722_003.jpg

Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem és 25 perc alatt megsütöm. Megvárom amíg kihűl, majd kettévágom.

A krém hozzávalói: 20 dkg natúr krémsajt, 25 dkg vaj, 30 dkg szőlőcukor, 1 evőkanál vanília aroma. A hozzávalókat egyszerűen összekeverem. A kettévágott torta egyik lapját megkenem a krémmel, ráteszem a másikat és kívülről is bekenem. A torta tetejére díszitő cukrot szórtam. Kicsit megy be a hűtőbe és már ehető is. Jó étvágyat:)

 

Címkék: cékla krémsajt
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr686535829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása