gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. július 24. 21:14 - beloke

Ropogós karfiol

Egy könnyed kis vacsora:)

WP_20140724_006.jpg

Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt, 5 dkg kukoricaliszt, fokhagymapor, 1,5 dl víz, napraforgóolaj

A karfiolt pár percig főzöm, közben kikeverem a tésztát: a liszteket, a fokhagymaport összekeverem, majd a vizet apránként adagolva csomómentes tésztát készítek belőle. Beledobálom a karfiolokat, megforgatom.

WP_20140724_003.jpg

Majd forró olajban ropogósra sütöm őket.

WP_20140724_004.jpg

Kétféle dipet készítettem hozzá:

1. petrezselyem, fokhagyma, olajbogyó apróra zúzva, olívaolajjal kikeverve

2. tejföl, joghurt, majonéz, fűszersó összekeverve (mondjuk ezek maradékok voltak:)

 

Címkék: karfiol
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr186542069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása