gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. július 26. 20:04 - beloke

Calzone

WP_20140726_011.jpgA calzone tulajdonképpen egy pizzatészta megtöltve és összehajtva. :) Vacsorára tökéletes. Ma kolbászosat és szalonnásat készítettem.

A hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt, 1 evőkanál olívaolaj, 1 csomag élesztő, 3 dl víz

WP_20140726_001.jpg

A lisztbe belekeverem az élesztőt, hozzáadom az olajat, majd fogom a tésztagyúróját a mixeremnek és szépen hozzáadagolom a vizet. Pár percig kézzel is gyúrom, majd 2 órát kelesztem. Ilyen szép nagy lesz:

WP_20140726_004.jpg

Egy lisztezett deszkán kinyújtom, majd ráteszem a töltelékeket. A sütőt előmelegítem.

Kolbászos: kolbász, zöldhagyma, mozzarella. A hozzávalókat egyszerűen felkarikázom és rászórom a kinyújtott tésztára.

WP_20140726_005.jpg

Szalonnás: egy serpenyőben megpirítom a szalonnát és a hagymát, majd rászórom a tésztára a mozzarellával.

WP_20140726_006.jpg

A tészta egyik szélét szépen ráhajtogatom a másikra, majd egy sütőpapírral bélelt lapos tepsibe teszem.

WP_20140726_007.jpg

20 perc alatt szép ropogósra sül:) Jó étvágyat!

ja, és a széléhez nagyon finom volt a tegnapról maradt sherrys-vajas pecsenyelé:)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr786547239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása