gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. július 31. 20:06 - beloke

Padlizsánkrémleves parmezánchipsszel

 

WP_20140731_006.jpg

Hozzávalók: 1 padlizsán, 1 nagyobb krumpli, 1 fej vöröshagyma, fél pohár tejföl, fehér bor, parmezán, só, bors

A padlizsánt félbevágom és a sütő grillrácsán puhára sütöm. A krumplit és a hagymát felkockázom és sós, borsos vízben megfőzöm. (annyiban, ami elfedi plusz egy kicsi). A padlizsánt kiszedem a héjából és beleteszem a krumpliba.

WP_20140731_002.jpg

Hozzáöntöm a tejfölt és összeturmixolom. Öntök bele egy kis fehérbort (max fél decit) és összeforralom.  A tetejére parmezáncsipszet teszek, azzal tálalom.

A csipsz: egy tepsi felfordítok, az aljára sütőpapírt teszek és rászórom a reszelt parmezánt. Sütőbe teszem és egy-két percig sütöm, amíg megolvad. Megvárom amíg kihűl és kész is, mehet a leves tetejére:)

WP_20140731_003.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr376563131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása