gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. augusztus 20. 20:54 - beloke

Töltött patiszon

WP_20140819_006.jpg

A tök szezon mindig érdekes, jó kis kajákat lehet készíteni a különböző finomságokból:)

A hozzávalók: 30 dkg sertéscomb, 15 dkg rizs, 1 paprika, 1 fej vöröshagyma paradicsomszósz, 10 dkg füstölt juhsajt, parmezán, tejföl, 2 db patiszon. Mondjuk patiszonból sajnos csak ilyen nyomikat kaptam:(

WP_20140819_001.jpg

A vöröshagymát felapritom és megüvegesítem olivaolajon. Hozzáadom az apró kockára vágott husit, fedő alatt párolom 10 percet. Utána ráöntök egy kis szószt, illetve hozzáadom a csíkokra vágott paprikát, sózom, borsozom  és készre sütöm.

WP_20140819_002.jpg

Közben a patiszon tetejét levágom, kibelezem és forrásban lévő vízbe dobom, roppanósra főzöm (6-7 perc). A kész husihoz hozzáadom a felkockázott sajtot. A rizst is megfőztem közben, az is mehet a husiba. Az egészet beletöltöm a patiszonokba, parmezánt szórok a tetejére és mehet 10 percre a sütőbe, hogy összesüljenek:)

WP_20140819_003.jpg

Tejföllel tálalom:) Ha marad a töltelékből, akkor sima rizseshúsként is fogyasztható:)

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr306621669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása