gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. augusztus 23. 17:25 - beloke

Rakott tök

A tökszezon folytatódik:) Rengeteg zöldség és egy kis darálthús:)

WP_20140821_008.jpg

Hozzávalók: 1 közepes méretű tök fele, 4 közepes méretű krumpli, 2 paprika, 2 paradicsom, 50 dkg sertésdarálthús (de tetszés szerint lehet más állatból is), 1 fej vöröshagyma, 1 nagy doboz tejföl, parmezán a tetejére, só, bors, friss bazsalikom

Legelőször megmosom a krumplit és héjastól beteszem a sütőbe. Utána felteszem főni  a darálthúst. A hagymát felkockázom és olivaolajon megüvegesítem, majd beleteszem a húst és a friss bazsalikomot. Kicsit felöntöm vízzel és fedő alatt megpárolom.

WP_20140821_001.jpg

Amíg fő feldarabolom a zöldségeket, mindent szépen héjastól vékonyra szelek.

WP_20140821_003.jpg

A krumplit nem kell teljesen puhára sütni, én akkor szedem ki és darabolom fel, ha már ezekkel végeztem:) Fogok egy tepsit az alját a múltkorról maradt kacsazsírral kentem ki. Ha nincs, akkor persze simán olivaolajjal, vajjal, bármilyen zsiradékkal lehet.

WP_20140821_004.jpg

Szépen belerétegezem a zöldségeket: krumpli, tök, paprika, pari és erre jön a hús. És ezt ismételgetni, amig el nem fogy:) A legfelső réteg tök legyen.

WP_20140821_005.jpg

A tetejét meg kell locsolni bőségesen a tejföllel, parmezánt rászórni és mehet félórára a sütőbe. Jó étvágyat!:)

WP_20140821_006.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr46629069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása