gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. augusztus 28. 13:31 - beloke

Sült csirkecomb őszibarackmártással

WP_20140828_007.jpg

A hozzávalók: 1 csirkecomb, olivaolaj, 1 rozmaringág, snidling, só, bors , 1 őszibarack, zöld tea, 1 evőkanál keményítő, 0,5 dl tejszín

A csirkecombot sózom, borsozom, megszórom snidlinggel és beteszem egy tepsibe. Olivaolajat öntök alá és mellédobom a rozmaringot. Háromnegyed órán át sütöm a sübőben, néha megforgatom.:)

WP_20140828_005.jpg

A mártáshoz felteszek egy kis zöldteát barnacukorral főni (én nagyobb adagot csináltam, 2 nagy barackkal, 1 dl teát tuti használtam:)

WP_20140828_003.jpg

Az őszibarackot meghámozom, kis darabokra vágom majd mehet a zöld teába. Néhány percig párolom, majd beleteszem a hideg vízzel kikevert keményítőt és hozzáöntök egy kis tejszínt. Amint besűrűsödött kész is van:) Én azért csináltam nagyobb adagot, mert önmagában is elég finom, nem csak a húshoz:)

WP_20140828_006.jpg

Simán főtt bulgurral és a mártással tálaltam. Benn az irodában... Szóval véget ért a rövid nyári szünet:( :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr56644467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása