gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. augusztus 29. 16:05 - beloke

Padlizsánkrém

Egy kedves barátomtól kaptam ajándékba két szép padlizsánt:) Mivel mostanában rengeteg rakott zöldséget csináltam, inkább krémesítettem:)

WP_20140828_017.jpg

A hozzávalók: padlizsán, 1 közepes fej lilahagyma, mustár, olivaolaj, pici só

WP_20140828_008.jpg

A padlizsánokat egészben is be lehet tenni a sütőbe, de ezek szép nagyok voltak, így félbevágtam őket. Így is eltartott egy darabig, amíg szép puhára sültek.:) Miután megsültek szépen kikaparom a héjából, bele az aprítómba. (azt mondják egyébként, hogy nem szabad fémmel érintkeznie, de én szép krémesen szeretem és nem vettem észre, hogy így rossz lenne:) Mehet rá a felkockázott hagyma és egy kis mustár, ízlés szerint.

WP_20140828_014.jpg

Összeturmixolom majd szép lassan hozzáadok valamennyi olajat is, közben kevergetem. De ez maximom fél deci volt. A hűtőben eláll egy darabig, de mivel rendkívül finom sosincs ideje megromlani:) Friss baguettel, pirítóssal nagyon finom:) Jó étvágyat!

WP_20140828_015.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr126648403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása