gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. szeptember 21. 16:02 - beloke

Borjúsült fokhagymás-parajos tejszínes szósszal és tejszínes bulgurral

WP_20140921_003.jpg

Hozzávalók: 2 szelet borjúcomb, olaj a sütéshez, 4 gerezd fokhagyma, egy csokor spenót, 20 dkg bulgur, 1 dl tejszín, só, bors.

A combokat kicsit kiklopfoltam, majd borsoztam és 5-5 percig sütöttem mindkét oldalát. Én ehhez a művelethez tegnapról maradt mangalicazsírt használtam (szalonnát sütöttem vacsorára), de lehet bármilyen olajat használni. S akkor meg is kell sózni a húst egy kicsit.

WP_20140921_001.jpg

A szósz: az erkélyen szedtem egy kis spenótot, a fokhagymákat pedig nagyobb szeletekre vágtam. Egy tepsiben vajon megpároltam őket, majd hozzáadtam a tejszín felét. Kicsit összesütöttem és már kész is:)

A bulgur: egy kicsit kevesebb vízzel tettem fel főni, mint általában, s amikor már a víz elfőtt róla, akkor ráöntöttem a tejszín másik felét és azzal főztem készre. Dobtam egy kis parmezánt is  rá.

Elsőre bonyolultabbnak tűnik, de egy szép, ízletes, pofonegyszerű vasárnapi ebéd:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr76717027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása