gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. szeptember 23. 21:50 - beloke

Krumplis tészta lila burgonyából

WP_20140923_002.jpg

Múltkor a csarnokban láttam perui lilaburgonyát, gyorsan vettem:) Régebben rendszeresen volt lilakrumpli (meg egyéb különlegességek árusa) a Fehérvári úti piacon, de mostanában már nem láttam:( Pedig nagyon jó finomságokat lehet készíteni ezekből.  Bővebb infó: lilaburgonya.hu  Ennek a fajtának kicsit gesztenyés íze van, és nem fő szét. És viszonylag kisméretű, hengeralakú.

Hozzávalók: 50 dkg lila burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, kókuszolaj, fodros kocka tészta:)

A hagymát apróra vágom és egy kis kókuszolajban megpirítom. Rászórok pirospaprikát összekeverem, majd egyből beleteszem a karikákra vágott krumplit. Nagyon rövid ideig sütöm, majd felöntöm vízzel, éppen hogy ellepje.

WP_20140923_001.jpg

Negyed óráig párolom, közben kifőzöm a tésztát is. Ez most medvehagymás, teljes kiőrlésű volt. A krumplit ha kész nem töröm össze, hanem így adom a tésztához, szépen összekeverem. És már kész is:) Ha épp olyanom van, akkor egy kis tejfölt is szoktam hozzá tenni. Jó  étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr296725147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása