gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2015. március 04. 21:05 - beloke

Tejlekvár - a mennyei finomság:)

wp_20150304_20_52_23_pro.jpg

Ahogy ígértem már a héten a facebookon, megmutatom, hogy mi is az a tejlekvár!:) Valami elképesztően finom édesség, ami akár magában, akár kaláccsal, akár vajaskenyérrel, akár keksszel, akár teasüteménnyel isteni:) Olyan íze van, mintha folyékony formában vennéd magadhoz a tejkaramellát:)

Persze nem egy diétás étel:)

A hozzávalók: 1 liter tej, de felejtsétek el a boltban kapható 1,5 meg 0,1 zsírszázalékos vizes vackokat, valódi, zsíros tehéntej kell hozzá. A legjobb a nyers tej természetesen (ahogy a tehénből kijön, pasztőrözve sincs), ha az nincs, akkor 3,6-os. 1,5 dl sűrített tej, 10 dkg akácméz, 15 dkg barnacukor,  1 teáskanál sütőpor, kis só. Esetleg vanília rúddal lehet ízesíteni.

Az elkészítése rendkívül egyszerű, csak időigényes. (2- 2,5 óra). Egy magas falú lábosban, hogy ne fusson ki, felteszem a tűzre az összes hozzávalót egyszerre, folyamatosan kevergetve felforralom. Utána alacsonyra veszem a lángot és pár percenként megkeverve addig főzöm, amig puding állagú nem lesz. Ez két óra kb. Ebből a mennyiségből két kisüveg lekvár lesz. A hűtőben eláll pár hétig, de egészen biztos elfogy pillanatok alatt:)

Ilyen rondán rotyog, időnként puffog is:)

wp_20150304_20_44_39_pro.jpg

wp_20150304_20_51_46_pro.jpg

Címkék: tejlekvár
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr157241609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása