Először elkészítem az omlós tésztát: 30 dkg teljes kiörlésű liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg szőlőcukor, 1 tojás. A hideg vajat és a lisztet összedolgozom, majd hozzáadom a cukrot és a tojást, tésztát gyúrok belőle, majd beteszem a hűtőbe minimum 1 órára.
1 óra elteltével a tésztát kinyújtom és egy sütőpapírral bélelt tortaformába teszem, legyen szép nagy pereme is.
3 db körtét meghámozok, vékony szeletekre vágok, majd hozzáadok barna cukrot, mézessüti fűszerkeveréket és állni hagyom, amíg kisül a tészta (20-25 perc). S elkészítek még egy tésztát: 5 dkg őrölt mandula, 5dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg zabpehely. A kisült tésztára ráterítem a körtéket, majd a másodikként elkészített tésztát rásimítom (nem nyújtom ki deszkán,hanem több részletben a tenyereim között lapítom ki) és mehet vissza a sütőbe negyed órára.
Ha kisült a tetejét megszórom szeletelt mandulával. Hát igen, a telefonom fényképezője elég rossz már sötétben...:(
Tejes kávéval, kakaóval nagyon finom:) Jó étvágyat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.