gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. július 10. 20:30 - beloke

Ribizliszörp és lekvár

Hozzávalók: 2 kg ribizli, 1 kg finom szemcséjű cukor, 1 gr borkősav, 1 csomag dzsemfix

A ribizlit szépen leszedegetem a száráról. Roppant időigényes... :) Majd ráöntöm a cukrot, összekeverem, kicsit mixelem és egy kicsit állni hagyom. WP_20140710_010.jpg

Egy szitán átszűröm, de nem passzírozom ki teljesen, hogy maradjon a lekvárba is, csak lecsöpögtetek belőle. Ez lesz a szörp.

A szörpre ráteszek 1 gr borkősavat és már kész is, mehet az üvegbe és a kamrába.

A maradék cukros gyümölcsbe belekeverek egy dzsemfixet, pár percig forralom és kész is a lekvár. Két kg gyümölcsből lett fél liter szörp és 4 üveg lekvár.

WP_20140710_013.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr806498067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holdkoros · http://holdkor.blog.hu/ 2014.07.10. 22:10:01

ha villával szeded le a száráról akkor azért gyorsabb a dolog
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása