Ez tulajdonképpen egy vastagabb dobostortalap csokikrémmel és kávés tejszínhabbal:) Nagyon szép, nagyon finom és pofonegyszerű elkészíteni:) Én az évfordulónkra készítettem, ezért a kis szivecskék rajta, de persze bármi mással be lehet szórni:) Csokidarával pl:)
Hozzávalók:
A tésztához: 4 tojásfehérje, 5 tojássárgája, 10 dkg liszt, 10 dkg gyümölcscukor, egy evőkanál vaj.
A fehérjéket kemény habbá verem a fele cukorral, majd felverem a sárgáját is a másik fele cukorral. Szépen a fehérjébe öntöm a sárgáját, a felolvasztott vajat, majd rászitálom a lisztet, közben lassan kevergetem. Kisütöm egy tortaformában. Kb. 20 perc.
A csokikrém: 25 dkg étcsokitallér, 1 dl tejszín.
A tejszínbe beleteszem a csokit és gőz fölött megolvasztom, összekeverem. Kicsit hagyom hűlni, majd a szintén kihűlt tortalapra kenem.
Kávés tejszín: 4 dl tejszín, habpor, 1 dl gyenge kávé, fél csomag zselatin, pár evőkanál cukor. A tejszín felverem egy kis habporral. A kávéba (még langyos legyen legalább!) belekeverem a zselatint és cukrot. A kávés cuccot beleöntöm a tejszínbe. Jó alaposan keverjük össze. Rásimítom a csokis massza tetejére. Majd megszórom a díszítőcukorral. Egy éjszakára mehet a hűtőbe:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.