gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2015. február 05. 20:33 - beloke

Tejszínes-csokis torta

wp_20150203_09_26_14_pro.jpg

Ez tulajdonképpen egy vastagabb dobostortalap csokikrémmel és kávés tejszínhabbal:) Nagyon szép, nagyon finom és pofonegyszerű elkészíteni:) Én az évfordulónkra készítettem, ezért a kis szivecskék rajta, de persze bármi mással be lehet szórni:) Csokidarával pl:)

Hozzávalók:

A tésztához: 4 tojásfehérje, 5 tojássárgája, 10 dkg liszt, 10 dkg gyümölcscukor, egy evőkanál vaj.

A fehérjéket kemény habbá verem a fele cukorral, majd felverem a sárgáját is a másik fele cukorral. Szépen a fehérjébe öntöm a sárgáját, a felolvasztott vajat, majd rászitálom a lisztet, közben lassan kevergetem. Kisütöm egy tortaformában. Kb. 20 perc.

A csokikrém: 25 dkg étcsokitallér, 1 dl tejszín.

A tejszínbe beleteszem a csokit és gőz fölött megolvasztom, összekeverem. Kicsit hagyom hűlni, majd a szintén kihűlt tortalapra kenem.

wp_20150202_20_01_51_pro.jpg

Kávés tejszín: 4 dl tejszín, habpor, 1 dl gyenge  kávé, fél csomag zselatin, pár evőkanál cukor. A tejszín felverem egy kis habporral. A kávéba (még langyos legyen legalább!) belekeverem a zselatint és cukrot. A kávés cuccot beleöntöm a tejszínbe. Jó alaposan keverjük össze. Rásimítom a csokis massza tetejére. Majd megszórom a díszítőcukorral. Egy éjszakára mehet a hűtőbe:)

wp_20150203_09_24_10_pro.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr407144729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása