Hazafelé Kibéden megálltunk hagymát venni, ilyen kis szépségek:) És mivel ugye már tavasz van nemsokára el is kezdtek volna kisarjadni:) Tehát adott volt, hogy hagymalekvár lesz belőlük:)
A hozzávalók:
1 kg lilahagyma, 10 dkg vaj, 8 evőkanál akácméz, 2 dl vörösbor, 0,5 dl balzsamecet, pici só, összetört színes bors. Ami fontos, hogy ne sajnáld a minőségi hozzávalókat, mert akkor lesz igazán finom. Tehát nyugodtan használj rendes vajat, minőségi bort:) Az enyém most syrah volt, de merlotval a legjobb:) Szerintem az megy legjobban a lilahagymához:)
A hagymákat szeleteld fel vékonyan, majd forró vajon üvegesítsd meg. Miután összeesett tedd rá a mézet és 10 percig főzd együtt. Utána jöhet egy kis só, a mozsárban összetört bors, és a balzsamecet. Pár perc után mehet rá a bor, s újabb 5 perc után kész is. Még forrón üvegbe lehet tenni:)) Amúgy nem egészen ilyen színe van, mint itt, dehát nincs profi gépem:) Miután kihűlt be vele a hűtőbe pár hétig eláll. De mindig hamar elfogy:) Isteni magában, piritóson, húsik mellé, stb:)
De egyből fogyasztható is pirítóssal, még langyosan is isteni:) A pirítóst így készítettem: egy serpenyőben picike kacsazsiron megpirítottam a bagettet. A zsír felforr, utána ráborítom a kenyeret és lenyomva tartom. Egy-két perc alatt kész. Lehet rákanalazni egy kis lekvárt és egy pohár borral elfogyasztani vacsorára!:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.