Egy igen finom ebéd:) Hogy a barátomat idézzem: "ja, krumplis tésztát főztél kolbásszal?". Végülis nem teljesen ugyanaz, de lényegileg krumpli meg tészta ez is:)
A hozzávalók (szerintem ez olyan 4 személyes adag): 1 csomag lebbencstészta, 0,5 kg krumpli, 1 szál mangalicakolbász, 10 dkg mangalicaszalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 paprika, pirospaprika, só, bors. Én csak csípős kolbászt kaptam tegnap a hentesnél, így a borsot nem tettem bele. És szerintem jobb is volt így, mint sima kolbásszal:) Enyhén csípős lett az egész, ami még nekem is pont jó. És természetesen sima kenyérszalonnából és sertészkolbászból is lehet készíteni, sőt az olcsósított verzióból a kolbász ki is hagyható.
Először felteszem egy nagyobb lábosban a csíkokra vágott szalonnát, hogy kisüljön belőle a zsír. Egy kis vizet lehet aláönteni, én lefedve is szoktam sütni. Amikor már elég zsír kisült hozzáöntöm az apróra kockázott hagymát és megüvegesítem.
Majd mehet bele az összetördelt lebbencstészta, kicsit lejjebb veszem a gázt, és azt addig píritom, amig megpucolom, felkockázom a krumplikat és felkarikázom a kolbászt. Időnként megkevergetem a tésztát. Majd kiszedem a tésztát és megszórom rétegenként pirospaprikával.
A zsiradékba beleteszem a krumplit és kolbászt, összekeverem és kicsit sütöm. Ekkor szoktam megsózni és megborsozni. Majd mehet bele vissza a tészta, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, a tetejére rávágok egy paprikát (ha a kolbász nem csipős, akkor a paprika lehet az), majd fedő alatt felforralom, végül kis lángon addig főzöm, amíg a leve elpárolog. Időnként megkevergetem, hogy ne égjen le és a krumpli szépen elosztódjon rajta:) Savanyú csemegeuborkát szoktam hozzá tálalni még.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.