Egy jó kiadós vasárnapi ebéd:) Birkát nem nagyon eszem, mert annak birkaíze van, de egy kis bárány mindig jöhet:)
A hozzávalók: 1 báránycomb, pár szál friss kakukkfű, snidling, só, bors, olaj, 1 kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma
A bárányt előző este bepácolom: a kakkukfűvel, snidlinggel, só, 10.15 db színes bors és olaj. Én most szezámolajjal csináltam, de bármilyen lehet:) Ha elég ügyes vagy, akkor a macskád is sóvárogva fogja bámulni, amikor előveszed a sütéshez:) Egyébként Vuki rendkívül jólnevelt, nem lop kaját, akkor sem megy át a pultra, ha kettesben hagyom a hússal:)
A bárányt egy tepsibe teszem, öntök alá egy kis vizet és másfél órára mehet lefedve a sütőbe (alacsony hőfokon kell sütni). Majd leveszem a fóliát, hozzárakom a felkarikázott krumplit és hagymát, adok hozzá egy kis olajat és vizet még és egy háromnegyed órát tovább sütöm. A húst időnként meglocsolgatom és a krumplit is kevergetem, hogy jól átsüljön. Nagyobb étkűek két db combot is süthetnek:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.