gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2015. február 09. 13:01 - beloke

Báránycomb hagymás tört burgonyával

wp_20150208_12_56_53_pro.jpg

Egy jó kiadós vasárnapi ebéd:) Birkát nem nagyon eszem, mert annak birkaíze van, de egy kis bárány mindig jöhet:)

A hozzávalók: 1 báránycomb, pár szál friss kakukkfű, snidling, só, bors, olaj, 1 kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma

A bárányt előző este bepácolom: a kakkukfűvel, snidlinggel, só, 10.15 db színes bors és olaj. Én most szezámolajjal csináltam, de bármilyen lehet:) Ha elég ügyes vagy, akkor a macskád is sóvárogva fogja bámulni, amikor előveszed a sütéshez:) Egyébként Vuki rendkívül jólnevelt, nem lop kaját, akkor sem megy át a pultra, ha kettesben hagyom a hússal:)

wp_20150208_10_46_41_pro.jpgwp_20150208_10_46_56_pro.jpg

A bárányt egy tepsibe teszem, öntök alá egy kis vizet és másfél órára mehet lefedve a sütőbe (alacsony hőfokon kell sütni). Majd leveszem a fóliát, hozzárakom a felkarikázott krumplit és hagymát, adok hozzá egy kis olajat és vizet még és egy háromnegyed órát tovább sütöm. A húst időnként meglocsolgatom és a krumplit is kevergetem, hogy jól átsüljön. Nagyobb étkűek két db combot is süthetnek:)

wp_20150208_12_53_32_pro.jpg

 

Címkék: bárány
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr917078115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása