Ezt a szépséget múlt héten kaptam Korondon Józsa János fazekasmestertől, s gyorsan ki is próbáltam, amikor hazajöttünk:) Az erdélyi útról lesz majd külön poszt is, csak az évértékelő elvette minden időm múlt héten:)
Nos, a hozzávalók: 1 kg szürkemarhacomb, 2 fej lilahagyma, 1 dl olaj (én most mákolajat vettem le a polcról, de persze másmilyennel is lehet), pár ág kakkukfű, só, bors.
A husit felkockázom és bepácolom az olajjal, sóval, borssal, kakkukfűvel és éjszakára hűtőbe teszem (nem ebben az edényben, hanem egy másikban).
Reggel átöntöttem a tálba, hozzátettem a felkockázott hagymát és másfél órára alacsony lángon ment a sütőbe.
Sütés közben időnként megkevergettem, a tetejét végig rajta hagytam. Nagyon finom, puha és ízletes lett, pedig alig fűszereztem:) Krumplipürével tálaltam. Mostanában krumplipüréfüggő lettem:)))
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.