gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2015. január 13. 15:52 - beloke

Tejszínes-mustáros csirke

Szintén egy pillanatok alatt, könnyen elkészíthető ebéd:) Kezdőknek is ajánlom!:)

wp_20150111_13_15_12_pro.jpg

Hozzávalók két személyre: 40 dkg csirkemell, 1 dl tejszín (nem habtejszín, főzőtejszín ilyen hülyeségek, hanem rendes, piacon kapható tejszín:) Ha ilyen nincs, akkor inkább a habtejszínt ajánlom, az zsírosabb és finomabb - egészségmániásoknak, diétázóknak legyen a főző), mustár, só, bors,  15 dkg friss tehéngomolya (ez lilahagymás volt) 20 dkb barnarizs. Természetesen a csirke bármely testrészéből elkészíthető ez az étel:)

A csirkemellet nagyobb darabokra vágom, sózom, borsozom és bekenem mustárral (ne sajnáld!:) Tepsibe fektetem őket, majd ráöntöm a tejszínt, lefedem és 25 percre megy a sütőbe (nincs előmelegítve). Majd leveszem az alufóliát, megszórom a felkockázott sajttal és összesütöm.

A barnarizzsel tálalom.

És legközelebb megmutatom a tejtermékeket, amiket használok, úgy jobban érthető lesz:)

wp_20150111_13_13_37_pro.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr657069257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cz.viktor · http://czviktor.hu/ 2015.01.16. 21:10:24

Ezeket az ízek egy kerti konyhában nagyon jól előjönnének. www.kertikonyhak.hu
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása