Nos, ha nem kéne a piskótát hajtogatni ez lenne a világ egyik legkönnyebb dolga:) Igaziból ezt a nagymamám rendes, főzött vagy vajas csokikrémmel csinálta, de én egy lusta dög vagyok és volt otthon pont egy doboz mascarpone-m és ezt találtam ki felhasználásnak:)
A hozzávalók: 4 tojás, 6 evőkanál gyümölcscukor, 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 4 evőkanál kakaópor, egy kis olivaolaj, 1 doboz mascarpone.
A tojásfehérjéket felverem 4 evőkanál cukorral, a sárgájákat külön a kettővel. Majd a sárgájába belekeverem a kakaót. Óvatosan összeöntöm a kettőt (a fehérjébe szoktam a sárgáját), végül szép lassan hozzáadagolom a lisztet. Teszek bele pár csepp olajat, ettől állítólag könnyebb lesz hajtogatni:)
20-25 perc alatt megsütöm egy hosszúkás tepsiben sütőpapíron. Nem hagyom teljesen kihűlni, mondjuk így nehezebb levarázsolni róla a papírt, de nem törik össze. Csak egy kicsit:)
A krémhez a mascarponet kikeverem 2 evőkanál kakaóporral és pár evőkanál cukorral vagy bármilyen édesítővel, ízlés szerint.
A piskótát egy konyharuhára teszem, elkenem rajta a krém 2/3-t, majd óvatosan a konyharuha segítségével összehajtogatom. A tetejére rákenem a maradék krémet. Mivel volt még szórócukrom megszórtam egy kicsit, de az elhagyható:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.