Laktató ebéd hétvégére. Kicsit pepecselni kell vele a sok hozzávaló miatt, tehát nem a gyors, hétköznapi ebéd. De azért nem bonyolult:)
Hozzávalók 2 személyre: 8 lap lasagne, 1 nagyobb tonhalkonzerv, 2 főtt tojás, olajbogyó, egy evőkanál vaj, paradicsomszósz (én a sajátomat - a receptje fenn van a blogon - használtam, ha nincs, akkor paradicsompürét javaslok kicsit felvizesítve) , 2 gerezd fokhagyma, oregano, só, bors, 20 dkg cheddar sajt (de bármilyen más reszelhető sajt is megteszi:)
Felteszem főni a tésztát, közben elkészítem a töltelékeket:)
Paradicsomos: kb. 1,5 dl szószt, oreganot, a zúzott fokhagymákat összeforralom (lehet sózni is)
Tonhalas:
A konzervet lecsöpögtetem, hozzáadom az apróra vágott tojást, olajbogyót és puha vajat és jó alaposan összekeverem.
Majd összeállítom a lasagnet. Egy tepsit kivajazok, lefektetek két tésztalapot, majd először a tonhalas cuccot, majd a paradicsomosat, végül megszórom egy kis reszelt sajttal (a fogyókúrázók ezt a részt hagyják el, s a tonhalból is ki lehet hagyni a vajat, akkor ne csöpögtessük annyira le, és nyilván ne olajos tonhalat vegyünk:)
Végül a legfelső lapot jól megszórom sajttal és mehet a sütőbe, amíg szépen összesül az egész (15-20 perc).
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.