gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2015. január 24. 17:34 - beloke

Tonhalas-paradicsomos lasagne

wp_20141116_14_08_19_pro.jpg

Laktató ebéd hétvégére. Kicsit pepecselni kell vele a sok hozzávaló miatt, tehát nem a gyors, hétköznapi ebéd. De azért nem bonyolult:)

Hozzávalók 2 személyre: 8 lap lasagne, 1 nagyobb tonhalkonzerv, 2 főtt tojás, olajbogyó, egy evőkanál vaj, paradicsomszósz (én a sajátomat - a receptje fenn van a blogon - használtam, ha nincs, akkor paradicsompürét javaslok kicsit felvizesítve) , 2 gerezd fokhagyma, oregano, só, bors, 20 dkg cheddar sajt (de bármilyen más reszelhető sajt is megteszi:)

Felteszem főni a tésztát, közben elkészítem a töltelékeket:)

Paradicsomos: kb. 1,5 dl szószt, oreganot, a zúzott fokhagymákat összeforralom (lehet sózni is)

wp_20141116_13_20_36_pro.jpg

Tonhalas:

A konzervet lecsöpögtetem, hozzáadom az apróra vágott tojást, olajbogyót és puha vajat és jó alaposan összekeverem.

wp_20141116_13_26_25_pro.jpg

Majd összeállítom a lasagnet. Egy tepsit kivajazok, lefektetek két tésztalapot, majd először a tonhalas cuccot, majd a paradicsomosat, végül megszórom egy kis reszelt sajttal (a fogyókúrázók ezt a részt hagyják el, s a tonhalból is ki lehet hagyni a vajat, akkor ne csöpögtessük annyira le, és nyilván ne olajos tonhalat vegyünk:)

wp_20141116_13_26_28_pro.jpg

Végül a legfelső lapot jól megszórom sajttal és mehet a sütőbe, amíg szépen összesül az egész (15-20 perc).

wp_20141116_14_07_14_pro.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr117105157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása