Vacsorára rendszeresen készítek levest. Jobb, mintha szendvicset ennénk és kevésbé kalóriadús, mintha másféle főtt étel lenne:)
A póréhagymából nagyon finom leves készíthető, s ha egy kicsit több krumplit teszek bele, akkor hirtelen főzelék is lehet:)
Hozzávalók: 1 nagy szál póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 közepes krumpli, vegeta, 1 dl tejszín
A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom és egy lábasban 1 liter vizzel felteszem főni. Fűszernek csak egy kis vegetát teszek bele. De lehet helyette: só, bors, lestyán, oregáno, bazsalikom, ki mit szeret. 20 percig főzöm, majd beleöntöm a tejszínt, újra felforralom és kész is:)
Ha krémlevest szeretnék belőle, akkor egyszerűen összeturmixolom. De szerintem így finomabb, hogy szépen elrágcsálhatom a zöldségeket:)
Kétféleképpen tálaltam ezt (két este is ez volt a vacsi, de mégis kicsit más). Az első képen csíkokra vágott sonkát tettem a tetejére, másodszorra pedig egy kis rókagombás érlelt kecskesajtot az tányér aljára és arra szedtem rá a forró levest. Nem olvadt meg, de szépen átforrósodott a sajt is és remekül ment a leves ízvilágához.
Jó étvágyat!:)
Ja, valaki fikázta a tányér mintáját, hogy nem trendi:) Ezt a készletet a nagymamámtól örököltem, nagyon sokat jelent nekem és amíg egy darab is van belőle használni fogom!:) mert sokat jelent.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
cz.viktor · http://czviktor.hu/ 2015.01.16. 21:02:36