Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol, 2 közepes krumpli, 1 kis fej hagyma, 2 babérlevél, fél pohár tejföl, színes bors, só, lestyán.
A hagymát megüvegesítem olajon, majd beleteszem a felkockázott krumpli és a kis rózsákra szedett karfiolt. Kicsit együtt pirítom, majd felöntöm vizzel. Beleteszem a babérlevelet, lestyánt, kb 10 szem borsot és sózom. Fél óra után belekeverem a tejfölt, összeforralom és kész is. (lehet még bele tenni sárgarépát is, nekem most nem volt otthon).
A grízgaluskával tálalom.
A grízgaluskához: 10 dkg búzadara, 5 dkg túró, pár deka vaj megolvasztva, 1 tojás.
A búzadarába villával belenyomokodom a túrót, majd hozzáöntöm a tojást és a vajat. Alaposan összekeverem és mehet a hűtőbe egy órára. utána kanállal forró, kicsit vajas vízben kifőzőm. Pár perc alatt megfő.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.