gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2015. február 08. 21:03 - beloke

Karfiolleves túrós grízgaluskával

wp_20150205_18_24_39_pro.jpg

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol, 2 közepes krumpli, 1 kis fej hagyma, 2 babérlevél, fél pohár tejföl, színes bors, só, lestyán.

A hagymát megüvegesítem olajon, majd beleteszem a felkockázott krumpli és a kis rózsákra szedett karfiolt. Kicsit együtt pirítom, majd felöntöm vizzel. Beleteszem a babérlevelet, lestyánt,  kb 10 szem borsot és sózom. Fél óra után belekeverem a tejfölt, összeforralom és kész is. (lehet még bele tenni sárgarépát is, nekem most nem volt otthon).

A grízgaluskával tálalom.

A grízgaluskához: 10 dkg búzadara, 5 dkg túró, pár deka vaj megolvasztva, 1 tojás.

A búzadarába villával belenyomokodom a túrót, majd hozzáöntöm a tojást és a vajat. Alaposan összekeverem és mehet a hűtőbe egy órára. utána kanállal forró, kicsit vajas vízben kifőzőm. Pár perc alatt megfő.

wp_20150205_17_00_34_pro.jpgwp_20150205_17_05_32_pro.jpgwp_20150205_18_20_01_pro.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr606764677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása