Szeretek olyanokat készíteni, hogy valamit szépen egészbe be a sütőbe bepácolva, ahol lazán megsül magától mások meg azt hiszik, milyen ügyes vagy, hogy ilyeneket készítesz, illetve ők nem tudnak:) Pedig ez tényleg, még a legkezdőbbeknek is egyszerű:) Én tényleg nem is értem azokat, akik nem főznek.
Hozzávalók 2 személyre: fél kiló borjúhús (karaj pl) egyben, 20 dkg gomba (erdei a legjobb szerintem ehhez, de az ugye ilyenkor télen nem nagyon van friss:), így sima sampiont/csiperkét vettem), só, bors, chipotlekrém, földimogyoró olaj.
A husit előző este bepácolom: só, bors, chipotle (ez csípős, tehát csak keveset!) és olaj. Egy műanyagedényben alussza át az éjszakát a hűtőben:) Amikor sütni akarom átrakom egy tepsibe és rászelem a gombát.
Először lefedve sütöm 15 percet előmelegített sütőben, majd 15 percet még simán is. Rizzsel tálaltam most, de például krumplipüré is illik hozzá:) Meg egy pohár syrah mondjuk:) A rizs tetejére rátettem egy kis gombát, illetve csorgattam egy kis szaftot.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.