Ez egy régi, 17. századi recept. (állítólag:) Amúgy nem túl bonyolult és nagyon finom:)
A hozzávalók: 2 libacomb, 20 dkg kolozsvári szalonna, 75 dkg savanyúkáposzta, só, bors.
A sütőtálam aljára rakok egy réteg káposztát, ráteszem a nem bőrös felén sózott, borsozott combokat (frissen durvára tört borsot) a bőrös felével lefelé, közédugdosom a felszeletelt szalonnát, letakarom a maradék káposztával, felöntöm egy kis vízzel. Én kb két decit öntöttem alá, de annyi nem kellett volna, még csak most tanulom a tálat én is:)) A felesleget leöntöttem, remek levesalap lesz holnap:)
Alacsony lángon lefedve sütöttem a sütőben kb 1 órát, majd levettem a tetejét, megfordítottam a combokat és fél órán át sütöttem még, hogy a bőre is megpiruljon. A köret a káposzta volt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.