Hozzávalók: 2 kg ribizli, 1 kg finom szemcséjű cukor, 1 gr borkősav, 1 csomag dzsemfix
A ribizlit szépen leszedegetem a száráról. Roppant időigényes... :) Majd ráöntöm a cukrot, összekeverem, kicsit mixelem és egy kicsit állni hagyom.
Egy szitán átszűröm, de nem passzírozom ki teljesen, hogy maradjon a lekvárba is, csak lecsöpögtetek belőle. Ez lesz a szörp.
A szörpre ráteszek 1 gr borkősavat és már kész is, mehet az üvegbe és a kamrába.
A maradék cukros gyümölcsbe belekeverek egy dzsemfixet, pár percig forralom és kész is a lekvár. Két kg gyümölcsből lett fél liter szörp és 4 üveg lekvár.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
holdkoros · http://holdkor.blog.hu/ 2014.07.10. 22:10:01