gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2015. március 12. 11:15 - beloke

Ropogós garnéla csípős mártogatóssal

wp_20150203_12_53_52_pro.jpg

Egy egyszerű mártogatós vacsorára:)

Hozzávalók: 50 dkg nyers garnélarák, olivaolaj, 5 evőkanál majonéz, 2 evőkanál paradicsomszósz, 1 evőkanál worcester szósz, 2 evőkanál méz és egy kis chipotlekrém.

Először a szószt készítem el, a hozzávalókat egyszerűen alaposan simára keverem. Ha nincs chipotle, akkor chilipaprikát lehet beletenni, hogy csípős legyen.

A garnélákat felteszem főni pár perce, csak addig, amig pirosak lesznek és már kész is:) Szépen leszedegetem a páncéljukat, majd egy kis fokhagymás olivaolajban megsütöm őket. Párat félreteszek a macskának, aki totál felpörögve tekereg a lábam körül és hangos nyávogással jelzi, hogy adjál már a kedvencemből, érzem a szagáááát. De tényleg, a rák az egyetlen, aminél óriási hisztit csap, a többi husinál csak a szokásos esdeklő szemekkel kunyerál. De meg kell várnia, amíg kihűlnek:)

wp_20150203_10_59_39_pro.jpg

Címkék: garnélarák
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr477262311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása