gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2015. február 13. 22:21 - beloke

Mézes-fehérboros malacsült

wp_20150213_09_43_05_pro.jpg

Hozzávalók: 1 kg bőrös malaccomb, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál méz, 1 dl fehérbor (tokaji aszúval a legjobb), 2 evőkanál libazsír

A malaccombon a bőrt beírdalom, a húsos részét sózom, borsozom és a libazsírrel kikent tepsibe teszem a bőrös felével lefelé, aláöntök 1 dl vizet és fél órára a sütőbe teszem.

Egy serpenyőben felforrósítom a mézet, majd megüvegesítem benne a felkarikázott hagymákat. Felöntöm a borral és pár percig főzöm.

Fél óra után a boros-hagymás cuccot ráöntöm a malacra és további háromnegyed órát sütöm a bőrével felfelé.

Köretként mehet hozzá krumplipüré, rizs és természetesen savanyúságot is kíván:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr537173123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása