Hozzávalók: 1 kg bőrös malaccomb, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál méz, 1 dl fehérbor (tokaji aszúval a legjobb), 2 evőkanál libazsír
A malaccombon a bőrt beírdalom, a húsos részét sózom, borsozom és a libazsírrel kikent tepsibe teszem a bőrös felével lefelé, aláöntök 1 dl vizet és fél órára a sütőbe teszem.
Egy serpenyőben felforrósítom a mézet, majd megüvegesítem benne a felkarikázott hagymákat. Felöntöm a borral és pár percig főzöm.
Fél óra után a boros-hagymás cuccot ráöntöm a malacra és további háromnegyed órát sütöm a bőrével felfelé.
Köretként mehet hozzá krumplipüré, rizs és természetesen savanyúságot is kíván:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.