Egy egyszerű kis paradicsomszósz tésztára, pizzára, zöldségekre:) Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, friss koriander, friss bazsalikom, só, cukor
Olivaolajon megüvegesítem az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Közben a paradicsomokról lehúzom a bőrét (pár másodpercre forrásban levő vízbe kell dobni, utána simán lejön).
A paradicsomokat felkockázom és mehet a hagymára. Hozzáadom a friss fűszereket. Ha nincs friss, akkor persze lehet szárítottat is használni, de abból több kell.
Egy 10 percet fedő alatt párolom, amig össze nem esik. Utána simán főzöm még kis lángon negyed órát, majd a botmixerrel kicsit pürésítem. Utána tetszőleges sűrűségűre lehet befőzni:) És mehet üvegekbe. Lehet különféleképp ízesíteni is. Nekem most három üveg lett, az egyik maradt sima, a másikba tettem két chilipaprikát, a harmadikba pedig chipotlekrémet tettem, ettől olyan barbecues lett. A hűtőben pár hétig eláll:)
És persze lehet ipari mennyiségben is készíteni télire, akkor kell hozzá tenni valamilyen befőzőtartósítószert:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.