Ma ebédre gyorsan sütöttem egy kis lazacot ubisalival, nagyjából 20 perc mindennel együtt.:)
Először megcsináltam az uborkát, annak kell, hogy kicsit összeérjen. Az uborkát héjastól lereszelem egy tálba, teszek hozzá egy kis sót, fokhagymás ecetet és apróra vágott fokhagymát.
Utána megcsinálom a krémet, amivel bekenem a lazacot: egy chili ancho szárított paprikát kicsit beáztatok forró vízbe. Szép fekete színe van és egyáltalán nem csípős, hanem édeskés íze van. A víztől megpuhul kicsit, így néz ki: (a tányér nem túl szép, de a nagymamámtól örököltem ezt a készletet, úgyhogy soha nem cserélném le:)
olivaolajon megüvegesítek egy fej hagymát és két gerezd fokhagymát. Utána egy mixerbe pakolom a sült hagymát, a felaprított paprikát, egy evőkanál barnacukrot és egy kis almaecetet.
Az összeturmixolt trutyival kenem be a lazacot:) Nem lesz teljesen krémes egyébként, lehet több cukrot kellett volna hozzáadni, illetve tovább áztatni a paprikát, mert leginkább az maradt épen:
A hal mindkét oldalát kb 5-5 percig sütöm. Kevésbé éhesek grillezhetik is, akkor kicsit tovább tart. Közben összekeverek pár evőkanál tejfölt egy fél lime levével és szedtem még hozzá az erkélyen egy kis metélőhagymát. A tálaláskor rátettem a halra.
Hm, és igen, elég durván néz ki ez a serpenyő, asszem kénytelen leszek lecserélni, ezen a fotón egész jól látszik, ami élőben nem annyira, vagy nincs elég világos a konyhában:))
A fekete cucc nem megégett, hanem a chili paprika ilyen:) Jó étvágyat. Én csak simán ubisalit ettem hozzá, mert szép nagy volt a hal, de lehet hozzá mondjuk rízst vagy bármilyen más köretet enni:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.