gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. június 24. 16:08 - beloke

Szezámos marhacsíkok párolt brokkolival

Hozzávalók két személyre: 30 dkg marha (hátszín vagy fehérpecsenye), olivaolaj, méz, szezámmag és szójaszósz. 1 fejbrokkoli, 2 szál újhagyma, olivaolaj, só bors.

A marhahúst felkockázom vagy csíkokra vágom és egy serpenyőben kicsit megpirítom.

WP_20140614_003.jpg

Utána rácsorgatok egy kis akácmézet.

WP_20140614_004.jpg

Majd jöhet a szezámmag és a szójaszósz. Az egész kb 10 perc alatt kész:)

WP_20140614_006.jpg

Köretként párolt brokkolit újhagymával adtam hozzá. Egy kis olajon sóval, borssal átsütöm a hagymát, majd ezt engedem fel vízzel és párolom meg benne a brokkolit. 10 perc alatt elkészül.

WP_20140614_001.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr346410513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása