Azt hiszem rátaláltam a megfelelő módszerre, mind a szörp, mind a lekvár remek lett:)
Hozzávalók: 2 kg szeder, 1 kg cukor, 0.5 kg befőzőcukor, 1 gr borkősav, víz
A szedret felteszem főni annyi vízben, amennyi ellepi. Fél órát főzöm, majd összeturmixolom és egy napot állni hagyom.
Utána átszűröm, ami lecsöpög az lesz a szörp. Kicsit több,mint egy liter lé lett, ehhez adtam 1 kg kristálycukrot 10 percig forraltam, majd hozzátettem a borkősavat. Másfél liter szörp lett összesen.
A péphez hozzáadtam fél kiló befőzőcukrot és összeforraltam. Két nagy üveg lekvár és másfél liter szörpi lett, kifogástalan ízben, sűrűségben, minőségben:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.