A calzone tulajdonképpen egy pizzatészta megtöltve és összehajtva. :) Vacsorára tökéletes. Ma kolbászosat és szalonnásat készítettem.
A hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt, 1 evőkanál olívaolaj, 1 csomag élesztő, 3 dl víz
A lisztbe belekeverem az élesztőt, hozzáadom az olajat, majd fogom a tésztagyúróját a mixeremnek és szépen hozzáadagolom a vizet. Pár percig kézzel is gyúrom, majd 2 órát kelesztem. Ilyen szép nagy lesz:
Egy lisztezett deszkán kinyújtom, majd ráteszem a töltelékeket. A sütőt előmelegítem.
Kolbászos: kolbász, zöldhagyma, mozzarella. A hozzávalókat egyszerűen felkarikázom és rászórom a kinyújtott tésztára.
Szalonnás: egy serpenyőben megpirítom a szalonnát és a hagymát, majd rászórom a tésztára a mozzarellával.
A tészta egyik szélét szépen ráhajtogatom a másikra, majd egy sütőpapírral bélelt lapos tepsibe teszem.
20 perc alatt szép ropogósra sül:) Jó étvágyat!
ja, és a széléhez nagyon finom volt a tegnapról maradt sherrys-vajas pecsenyelé:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.