Hozzávalók: 1 padlizsán, 1 nagyobb krumpli, 1 fej vöröshagyma, fél pohár tejföl, fehér bor, parmezán, só, bors
A padlizsánt félbevágom és a sütő grillrácsán puhára sütöm. A krumplit és a hagymát felkockázom és sós, borsos vízben megfőzöm. (annyiban, ami elfedi plusz egy kicsi). A padlizsánt kiszedem a héjából és beleteszem a krumpliba.
Hozzáöntöm a tejfölt és összeturmixolom. Öntök bele egy kis fehérbort (max fél decit) és összeforralom. A tetejére parmezáncsipszet teszek, azzal tálalom.
A csipsz: egy tepsi felfordítok, az aljára sütőpapírt teszek és rászórom a reszelt parmezánt. Sütőbe teszem és egy-két percig sütöm, amíg megolvad. Megvárom amíg kihűl és kész is, mehet a leves tetejére:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.