A hozzávalók: 10 dkg kéksajt, 4 tojás, 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 2 dl tej, szerecsendió
A vajat megolvasztom, majd hozzákeverem a lisztet és egy kis őrölt szerecsendiót, felöntöm a tejjel és addig kevergetem, amíg besűrűsödik. Ezután egyesével hozzákeverem a tojássárgákat.
Ezután hozzáadom az összemorzsolt kéksajtot is, majd beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Az egészet egy jénaiba öntöm (elméletileg vannak remek kerámia felfújt formák, csak amúgy elég drágák, ebben is remekül megsül:) Illetve azért érdemes egyszemélyes edénykébe tenni, mert ez kanalazással/villával lehet szépen elfogyasztani, tányérra szedni nem lehet.
Az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt sül meg (nem kell légkeverés!) És közben ne nyitogassuk az ajtót mert összeesik:)
Egy könnyed vacsorának remek:) és persze lehet tányérra is szedni, csak akkor ilyen csúf lesz: (ez már a maradék egy kis friss parival másnap is isteni volt:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.