A tökszezon folytatódik:) Rengeteg zöldség és egy kis darálthús:)
Hozzávalók: 1 közepes méretű tök fele, 4 közepes méretű krumpli, 2 paprika, 2 paradicsom, 50 dkg sertésdarálthús (de tetszés szerint lehet más állatból is), 1 fej vöröshagyma, 1 nagy doboz tejföl, parmezán a tetejére, só, bors, friss bazsalikom
Legelőször megmosom a krumplit és héjastól beteszem a sütőbe. Utána felteszem főni a darálthúst. A hagymát felkockázom és olivaolajon megüvegesítem, majd beleteszem a húst és a friss bazsalikomot. Kicsit felöntöm vízzel és fedő alatt megpárolom.
Amíg fő feldarabolom a zöldségeket, mindent szépen héjastól vékonyra szelek.
A krumplit nem kell teljesen puhára sütni, én akkor szedem ki és darabolom fel, ha már ezekkel végeztem:) Fogok egy tepsit az alját a múltkorról maradt kacsazsírral kentem ki. Ha nincs, akkor persze simán olivaolajjal, vajjal, bármilyen zsiradékkal lehet.
Szépen belerétegezem a zöldségeket: krumpli, tök, paprika, pari és erre jön a hús. És ezt ismételgetni, amig el nem fogy:) A legfelső réteg tök legyen.
A tetejét meg kell locsolni bőségesen a tejföllel, parmezánt rászórni és mehet félórára a sütőbe. Jó étvágyat!:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.