Egy kedves barátomtól kaptam ajándékba két szép padlizsánt:) Mivel mostanában rengeteg rakott zöldséget csináltam, inkább krémesítettem:)
A hozzávalók: padlizsán, 1 közepes fej lilahagyma, mustár, olivaolaj, pici só
A padlizsánokat egészben is be lehet tenni a sütőbe, de ezek szép nagyok voltak, így félbevágtam őket. Így is eltartott egy darabig, amíg szép puhára sültek.:) Miután megsültek szépen kikaparom a héjából, bele az aprítómba. (azt mondják egyébként, hogy nem szabad fémmel érintkeznie, de én szép krémesen szeretem és nem vettem észre, hogy így rossz lenne:) Mehet rá a felkockázott hagyma és egy kis mustár, ízlés szerint.
Összeturmixolom majd szép lassan hozzáadok valamennyi olajat is, közben kevergetem. De ez maximom fél deci volt. A hűtőben eláll egy darabig, de mivel rendkívül finom sosincs ideje megromlani:) Friss baguettel, pirítóssal nagyon finom:) Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.