gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2015. január 03. 20:03 - beloke

Ropogós malacsült

Még egy klasszikus, egyszerű, ám isteni kaja!:) Mondjuk amiket általában a piacon kapni azok már süldők leginkább. A legtökéletesebb malacsült az az egy-két napos kismalacból készül. Szépen félbevágni, és be a tepsibe, fűszer is alig kell hozzá, nagyon finom husija van!:) Tényleg, ha valaki tudja hol lehet pár napos malachoz hozzájutni az szóljon!

 1_2.jpg

Hozzávalók: 1 kg bőrös malaccomb, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál zsír (az olajat, meg a kókuszzsír egyéb ilyen csodákat ehhez felejtsétek el:), só, bors, méz

 A malac bőrét bevagdosom, majd fűszerezem. Megsózom (vigyázzatok, a bőrre ne kerüljön), borsozom és rányomok mindkét oldalára egy-egy fokhagymát. Zsírral kikent tepsibe teszem mellé dobom a négybe vágott vöröshagymát, 3 gerezd fokit, kicsit vizet is öntök alá és alufóliával lefedve mehet háromnegyed órára a sütőbe.

Majd leveszem az alufóliát és megsütöm. A bőrét párszor megkenem mézzel. Sörrel vagy sörös szalonnával szokták, de én a sör minden formáját, még a gyümölcsösöket is utálom, így marad a méz:) Szép ropogós lett így is.

Krumplipürével és egy kis savanyúsággal az igazi!:)

2_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr367038353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása