gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2015. január 04. 19:34 - beloke

Libacomb aszalt szilvával

Ezt egy barátomnál sütöttem rendelésre:) Jól sikerült, mind elfogyott!

A hozzávalók: 40 dkg bőrös libaháj (combonként 10 dkg kell), 4 db libacomb, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 20 dkg aszalt, 10 dkg cukor (bármilyen édesítővel is helyettesíthető), 1,5 dl vörösbor.

A bőrös libahájat apró darabokra vágom és beteszem az előmelegített sütőbe. Miután elég zsír kisült belőle ráteszem a fokhagymával megtűzdelt, sózott, borsozott libacombot, majd pirosra sütöm. (kb 1 óra, de lehet kevesebb is, méretfüggő:)

A szilva: a szilvát, a vörösbort és a cukrot egy lábosba teszem és gyakran kevergetve addig főzöm, amit mártásszerű nem lesz belőle.

Krumplipürét pedig mindenki tud csinálni:) Vaj helyett a libazsírt is lehet beletenni. 1_3.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr227041945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása