gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. június 23. 18:19 - beloke

fűszervajas csirkecomb

Hozzávalók: 2 csirkecomb, 10 dkg vaj, kakkukfű, fél citrom leve, só, 1 fej vöröshagyma

A csirkecombot nem boltban veszem, hanem egy kistermelőtől (reggel még kapirgál a csirke, amikor délután elhozom), de az állatot megnyúzzák, ezért nincs bőre:)

Egy fej hagymát felkarikázok, a tepsi aljára fektetem, majd ráteszem a két combot.

WP_20140623_001.jpg

Kikeverem a vajat: vaj, ízlés szerint kakkukfű, citromlé és só. Ezzel bekenem a combokat mind a két oldalon.

WP_20140623_002.jpg

Beteszem a sütőbe, kb 45 perc alatt sül meg. Félidőnél megfordítom és időnként meglocsolom.

WP_20140623_003.jpg

Köretként mehet hozzá rizs, zöldséges bulgur vagy krumplipüré.

Ja, és vettem szép új serpenyőt ma!:) Mivel a konyhám alapszínei a barna és a kék, így kéket:) Sosem volt még kerámiaserpenyőm, kíváncsi leszek rá!:)

WP_20140623_015.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr416405337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása