gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. június 24. 16:23 - beloke

Rebarbara dzsem

A hozzávalók: 1 kg rebarbara, 0,5 kg cukor, 2 vaníliarúd, 1 citrom leve. A képen látszik a dzsemfix is, de az csak szükség esetére kell, ha nem elég sűrű, de az lett:) Viszont utólag már nem akartam leretusálni:)

WP_20140614_007.jpg

A képen látható rebarbara 1,2 kg volt, a Fővám téri csarnokban vettem 990 Ft/kg áron, bár az árus rendes volt, és egy kg árban odaadta:) Mondjuk évek óta odajárok:) Mire meghámoztam és levágtam a felesleges részeket csak 80 dkg lett, de a cukormennyiség maradt:) ú

A meghámozott és feldarabolt rebarbarába beleteszem a cukrot, a hosszában kettévágott vaníliát és belefacsarom a citromot, felteszem forralni.

WP_20140614_008.jpg

Elég hamar ilyen lesz:

WP_20140614_009.jpg

Nagyjából 15 perc alatt lesz kész, ebből a mennyiségből két és fél közepes méretű üveggel lett.

WP_20140614_010.jpg

Címkék: dzsem rebarbara
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr646405445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása