A hozzávalók: 1 kg rebarbara, 0,5 kg cukor, 2 vaníliarúd, 1 citrom leve. A képen látszik a dzsemfix is, de az csak szükség esetére kell, ha nem elég sűrű, de az lett:) Viszont utólag már nem akartam leretusálni:)
A képen látható rebarbara 1,2 kg volt, a Fővám téri csarnokban vettem 990 Ft/kg áron, bár az árus rendes volt, és egy kg árban odaadta:) Mondjuk évek óta odajárok:) Mire meghámoztam és levágtam a felesleges részeket csak 80 dkg lett, de a cukormennyiség maradt:) ú
A meghámozott és feldarabolt rebarbarába beleteszem a cukrot, a hosszában kettévágott vaníliát és belefacsarom a citromot, felteszem forralni.
Elég hamar ilyen lesz:
Nagyjából 15 perc alatt lesz kész, ebből a mennyiségből két és fél közepes méretű üveggel lett.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.