gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. június 25. 16:48 - beloke

Mézes-mustáros csirkemell

Elutazunk a kisvárdai színházi fesztiválra (erről majd külön is), s útközben kell majd ebédelnünk. Mivel nem szeretem a benzinkutak szendvicskínálatát összedobtam gyorsan egy könnyen fogyasztható kaját:)

Hozzávalók: egy bőr nélküli  csirkemellfilé, két evőkanál méz, három evőkanál mustár, oilvaolaj, 60 dkg krumpli, 3 gerezd fokhagyma, vaj, tej.

A csirkemellet kockákra vágom. Közben megjelenik a hússzagra az állandó asszisztenciám:) Sajnos a főztömet nem nagyon szereti, csak a nyers húsra izgul:) Természetesen kapott pár kockát.

WP_20140625_003.jpg

A csirkét a mustárral felteszem, kicsit lefedve megpárolom.

WP_20140625_005.jpg

Utána rácsorgatom a mézet és addig sütöm, amíg szépen meg nem pirul és elpárolog a leve.

WP_20140625_006.jpg

A krumplipüré: a krumplit felkockázom, megfőzöm a fokhagymákkal. Miután kész ráteszek vajat, tejet, kis sót és összeturmixolom. Mehet az egész egy dobozba, akár egy autópálya pihenőben is szépen fogyasztható:)

Jó étvágyat:)

WP_20140625_008.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr116415909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása