Hozzávalók: 30 dkg sertés darálthús, 1 répa, 1 fej lilahagyma, 3 gerezd fokhagyma, friss rozmaring
A krumplipüréhez: 4 nagyobb krumpli, 2 gerezd fokhagyma, friss rozmaring és dióolaj.
a parikat végülis nem használtam fel, a tepsibe tettem volna a golyók mellé, csak egy telefonbeszélgetés miatt elmaradt:)
A darálthúst beteszem egy tálba, ráreszelem a sajtreszelővel a hagymát, a fokit és a répát. Ez a leghosszadalmasabb művelet:) Beleteszem az összetördelt rozmaringot és ízlés szerint sót majd összegyúrom.
Kisméretű golyókat formálok belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. A sütőpapír azért kell, hogy ne égjen rá a tepsire a husi, nincsen hozzá semmi zsiradék:) A parikat kb negyed óra után félbevágva a golyók közé lehet tenni.
Nagyjából fél óra alatt sül meg. A püréhez felteszem a felkockázott krumplit főni. Az apróra vágott fokhagymát a rozmaringgal a dióolajban megpirítom.
Ezt adom hozzá a krumplihoz és csinálok belőle pürét. Nem mixerrel, hanem csak nyomóval átnyomkodom és összekeverem.
Jó étvágyat:) Ma sárgamuskotállyal kísértem:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.