Az egyik kedvenc savanyúságom, és elkészíteni is egyszerű:)
A savanyítófolyadék: 4 evőkanál ételecet, 2 evőkanál cukor, kis só, fél liter víz. Ezeket összekeverem.
A céklát megfőzöm sima vízben, kb 1 óra alatt fő puhára. Megvárom, hogy kicsit hűljön, lehúzom a bőrét, felszeletelem és mehet rá a savanyító folyadék. Ha szeretitek, akkor lehet hozzátenni friss tormát.
Ha hosszabb távra, több céklát szeretnétek eltenni, akkor a savanyító folyadék hozzávalóit össze kell forralni és befőttes üvegbe tölteni a céklát. Én most csak ad hoc jelleggel csináltam egy kicsit, mert a red velvet cake-embe kellett cékla:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.