gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. július 27. 19:41 - beloke

Tárkony

Egy kicsit bemutogatom nektek a fűszerkertem növényeit:) Kezdjük a tárkonnyal.

WP_20140727_006.jpg

Ezt palántaként vettem, szépen kinőtte magát:) Rövid gyökere van, tehát simán elvan egy kisebb méretű cserépben is. Állítólag 1 m magasra is megnőhet azonban. A cserép aljába tegyünk kavicsot, hogy tudjon lélegezni, nálam elvan az erkély kevésbé napos részén is.

A tárkony amúgy emésztésjavító  hatású. Mehet főzelékbe, de nyilván mindenki ismeri a tárkonyos ragulevest is:)

Ecetet is lehet vele ízesíteni. A tárkonyecethez kell: 10 %os ételecet, 1 friss tárkonyszár, 1 tiszta üveg. Az tárkonyt beleteszem az üvegbe és felöntöm az ecettel. Pár hétig áll, utána mehet levesekbe, salátákba.

WP_20140727_005.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr1006549445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása