Ma fish&chipset próbáltam készíteni, de teljes csőd lett belőle:( Illetve a krumpli tökéletesre sikerült, de a hal....
Ahogy próbálkoztam: a tészta sima teljeskiőrlésű liszt, kukorica liszt, sütőpor, víz, tojásfehérje, só, bors
A liszteket összekevertem a sütőporral, majd a vizet apránként hozzáadva tésztát csináltam belőle. Beleforgattam a kissé felvert tojásfehérjét. A palacsintatészta sűrűségű lett.
Ebbe forgattam bele a halat. Forró napraforgó olajba tettem és próbáltam kisütni. Az összes tészta letapadt az aljára, a halon alig maradt valami:(
És ez lett a vége:
Mert miközben próbáltam forgatni, kapargatni még össze is törtem:) Az edény aljára egyébként szépen rásült a tészta és simán le lehetett húzni az edény aljáról.
Mit rontottam el vajon? (tudok rántott/tésztás dolgokat sütni, általában sikerül is, így még sosem jártam)
A krumpli remek lett viszont. Hasábokra vágtam, forrástól számítva még 5 percig főztem, majd olajba forgattam és betettem az előmelegített sütőbe. 20 perc alatt remekre sült:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.