Nem rajongok igazán a pulykacombért, dehát ahol veszem a pulykát egybe adják, tehát kezdeni kell vele valamit:) Ahogy láttátok az alsócombot oda szoktam adni a kisöcsémnek, aki gyrost csinál belőle. A felsőcombot két részre szoktam vágni, a kisebb felét felcsíkozva megsütöm valami szósszal, az nagyobbikat egybe megsütöm, ilyen-olyan fűszerezést kitalálva hozzá. Az alapelvek adottak, egy-két dolgot változtatok:) Ha könnyen megy, akkor kicsontozom, de ez most nagy volt a felsőcomb nagyobb fele volt másfél kiló. Így nem szórakoztam a csontozással, így is remekül megsül és le lehet róla könnyen vagdosni a husit.
A pác, amivel bekentem: akácméz, magos mustár, sima mustár, só, bors. Olyan két-három evőkanállal kell mindenből. Kell még hozzá friss zsálya és fokhagyma.
Ahogy a kacsa esetében is láttátok először szépen átsütöm mind a két oldalát, ezúttal is libazsírban. Diétázók süssék kókuszolajban:)
Utána áthelyezem egy jénaiba, bevagdosom pár helyen és beledugdosom a fokit és a zsályát. utána bekenem bőségesen bekenem a páccal, a lyukakba is mehet:)
Majd ráöntöm a zsírt, amiben sült. (ha nem akarod zsírban sütni, akkor zöldséglevessel öntsd fel, a lényeg, hogy félig ellepje)
Egy alufóliával lefedem és mehet be a sütőbe háromnegyed órára, azalatt szépen átpárolódik. Utána leszedem, újra bekenem a páccal és megpirítom. Csodaszép, nem?:)
Így néz ki felvágva:
Rizzsel tálaltam, valamint friss ecetes céklával, megint csináltam egy adagot:) És nagyon is jó volt hozzá a múltkorról maradt Akutyafáját:)
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.