gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. augusztus 19. 20:30 - beloke

Őszibarackos-tejszínes torta

WP_20140819_010.jpg

Először elkészítem az omlós tésztát: 30 dkg teljeskiörlésű liszt, 20 dkg hideg vaj, 10 dkg gyümölcscukor, 1 tojás. A hozzávalókat összegyúrom majd egy órára hűtőbe teszem.  Utána kinyújtom és mehet egy tortaformába. 10 percre előmelegített sütőbe teszem.

Közben 4 db őszibarackot meghámozok, kimagozok és felszeletelek. 3 evőkanál búzadarát egy kis olajon megpirítok, majd felöntöm vízzel. Annyival, hogy sűrű tejbegríz állagút kapjak:)

WP_20140819_008.jpg

A krém: 1,5 dl tejszín, néhány evőkanál cukor (ízlés szerint), 2 tojás. A hozzávalókat kicsit felverem.

A sütőből kivett torta aljára rásimítom a búzadara felét, majd rápakolom az őszibarackot.

WP_20140819_009.jpg

Ráöntöm a tejszínes löttyöt, majd rászórom a maradék búzadarát. 30-35 percen keresztül sütöm.

Jó étvágyat!

WP_20140819_020.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr196618119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása