Először elkészítem az omlós tésztát: 30 dkg teljeskiörlésű liszt, 20 dkg hideg vaj, 10 dkg gyümölcscukor, 1 tojás. A hozzávalókat összegyúrom majd egy órára hűtőbe teszem. Utána kinyújtom és mehet egy tortaformába. 10 percre előmelegített sütőbe teszem.
Közben 4 db őszibarackot meghámozok, kimagozok és felszeletelek. 3 evőkanál búzadarát egy kis olajon megpirítok, majd felöntöm vízzel. Annyival, hogy sűrű tejbegríz állagút kapjak:)
A krém: 1,5 dl tejszín, néhány evőkanál cukor (ízlés szerint), 2 tojás. A hozzávalókat kicsit felverem.
A sütőből kivett torta aljára rásimítom a búzadara felét, majd rápakolom az őszibarackot.
Ráöntöm a tejszínes löttyöt, majd rászórom a maradék búzadarát. 30-35 percen keresztül sütöm.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.