gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)

2014. augusztus 31. 21:19 - beloke

Rakott krumpli pulykával, besamellel

WP_20140831_007.jpg

Hozzávalók: 80 dkg krumpli, 2 paradicsom, 1 lilahagyma, 30 dkg pulykamell, fél liter tej, 5 dkg vaj, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt.

A sütőben megsütöm a krumplikat héjastól, de nem teljesen puhára.
Közben a pulykamellet felkockázom és kókuszolajban, sóval, borssal, borsikafűvel megsütöm.

WP_20140831_001.jpg
Elkészítem a mártást: A vajat felolvasztom, majd hozzáadom a lisztet és simára keverem. A langyos tejet lassanként hozzáadom lassú tűzön és addig kevergetem, amíg közepesen sűrű nem lesz. Sózom, borsozom.

WP_20140831_004.jpg
Egy jénaiba rétegezem a dolgokat, ebben a sorrendben: krumpli, hagyma, paradicsom, pulyka, mártás.

A tetején krumpli legyen, azt is szépen leöntöm a mártással és mehet 20 percre az előmelegített sütőbe, hogy összesüljön. Jó étvágyat!

WP_20140831_009.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anera.blog.hu/api/trackback/id/tr806653469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
gasztronómia, Bánffy Szalon, kultúra, történelem, Vukmír = én:)
süti beállítások módosítása