Hozzávalók: 80 dkg krumpli, 2 paradicsom, 1 lilahagyma, 30 dkg pulykamell, fél liter tej, 5 dkg vaj, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt.
A sütőben megsütöm a krumplikat héjastól, de nem teljesen puhára.
Közben a pulykamellet felkockázom és kókuszolajban, sóval, borssal, borsikafűvel megsütöm.
Elkészítem a mártást: A vajat felolvasztom, majd hozzáadom a lisztet és simára keverem. A langyos tejet lassanként hozzáadom lassú tűzön és addig kevergetem, amíg közepesen sűrű nem lesz. Sózom, borsozom.
Egy jénaiba rétegezem a dolgokat, ebben a sorrendben: krumpli, hagyma, paradicsom, pulyka, mártás.
A tetején krumpli legyen, azt is szépen leöntöm a mártással és mehet 20 percre az előmelegített sütőbe, hogy összesüljön. Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.